Matvanor - snacks
Ungsbakad kaka med chokladbotten och bananfyllning:
Ingredienser chokladsmet:
Havregryn 1 dl
Kakao 1 msk
Mjölk 1 tsk
Mosad banan ½
Ingredienser banansmet:
Havregryn 2 msk
Kokosflingor 1 msk
Mosad banan ½ st
Bakpulver ¼
Mjölk, endast en liten skvätt
1. Blanda ihop de två olika smeterna i varsin skål.
2. Forma chokladen till en liten skål och fyll den sedan med banansmeten på en plåt med bakplåtspapper.
3. Stoppa in i ugnen i ungefär 15 minuter på 175 grader.
Hittade detta recept på den här bloggen! (Observera att jag ej har testat detta, utan endast tyckte att det lät som ett bra och gott recept!)
Kokosbollar
Mixa 2 dl havregryn och 2dl cashewnötter till ett mjöl.
Blanda mjölet med 3-4 msk kakao, 3 msk mjölk, 3msk kvarg, en skvätt kaffe och 3-4 msk honung.
Rulla till bollar och doppa i kokos.
Även detta är ett recept jag hittade på nätet!
Bananglass
Skala 2 mogna bananer. De får gärna vara fläckiga.
Skär dem i skivor.
Lägg skivorna på en tallrik och sätt in i frysen i 1-2 timmar.
Lägg i de frusna bananskivorna i en matberedare eller mixer.
Mixa tills du fått en krämig blandning.
Frys in i en lufttät förpackning tills hela glassen blivit fast. Klart!
Det här var också ett recept jag hittade som jag tyckte lät supergott (det såg ännu godare ut)!
Sen har jag också några klassiker som jag brukar köra på när jag är godis sugen men ändå vill vara nyttig:
Några bitar mörk choklad
Dip och grönsaksstänger (morötter, paprika eller/och gurka)
Smaksatt kesella med frusna bär
Frysta hallon/blåbär